becuse you love food

torsdag den 3. november 2011

Hej allesammen.
Jeg er så ked af jeg ikke har skrevet på min blog i lidt tid jeg har lige fået brækket mit håndled og skal lige gøre det helt raskt men jeg er tilbage nu jeg er klar til at skrive så her kan i få en opskrift med aspargessuppe fra den NYE sæson af Spise med Price som sendes på DR1:



Asparges vichyssoise

Shots til 20-25 personer
Denne opskrift giver 1 pænt shotglas suppe pr mand.

Ingredienser:
  • 10 store hvide asparges
  • 7,5 dl hønsefond (eller snydefond - af 2 bouillon-tern)
  • 4 porrer - kun det hvide af porren
  • 1 glas hvidvin
  • 1 glas tør sherry
  • 400 gram crème fraiche 38% - gerne øko - den smager meget bedre
  • Salt og peber
  • Evt. lidt sukker
  • Lidt citronsaft
  • Evt. et skvæt sherry-eddike
  • Evt. et lille bundt kørvel
Crudite
  • 3 store hvide asparges
  • Salt og peber
  • En anelse rapsolie
  • Citron
  • Kørvel
Asparges-frit
  • 3 asparges
  • Fritureolie
  • Salt
Fremgangsmåde:
10 asparges bruges til suppen:
Skræl aspargesene grundigt - helt ind til at den bliver blank og perlemorsagtig. Damp/kog aspargesene og porre under låg i hønsefond, hvidvin og sherry. Når de er møre - men stadig har lidt bid - tages de op.
Kom asparges og porre i en blender - i hold med lidt ad gangen og blend med crème fraiche og suppen fra gryden til passende konsistens. Den skal være cremet og ikke alt for tynd. Men heller ikke for tyk. Det er muligt, man ikke skal bruge al suppen. Det afhænger af aspargesenes tykkelse. De skal blendes meget grundigt. 2-3 minutter på højeste hastighed. Så behøver man ikke passere suppen. Men det kan man gøre, hvis man er lidt fin på den…
Smag til med mere salt og peber, evt lidt sukker - og juster syren med citronsaft og sherryeddike.
Man kan blende lidt kørvel ind I suppen, men det må kun være en tone - smagen skal primært være asparges - og den skal være kraftig. Den smager af mindre, når den servers kold.
Lad suppen stå mindst 3-4 timer I køleskab - gerne natten over.
Serveres i shotglas med ca. 1 dl pr. person.
Crudite
Skræl aspargesene. Skær dem derefter i tynde skiver. Lav en lille salat på aspargesskiver, salt, peber, olie, citron og finthakket kørvel. Lad crudite'en trække en halv time.
Sæt en 3-4 skiver på en lille pind og læg på kanten af glasset med suppen.
Asparges-frit
Skræl aspargesene. Kassér de første skræller. Fortsæt med at skrælle lange skræller af aspargesen. Fritér skrællerne i varm friture til de er helt sprøde - ikke mange sekunder - de må ikke blive mørke.
Servér shotglas med kold vichyssoise med cruditéen på en pind og de fritterede aspargesskræller I midten af fadet. Kom fint salt på fritterne lige inden servering.


håber i vil nyde den lille forfriskning
Hilsen¨
Clara

Ingen kommentarer:

Send en kommentar