becuse you love food

søndag den 14. august 2011

Hej allesammen

Hej allesammen.
Velkommen til min blog jeg er en stor kokke fan og jeg prøver de mærkeligste madformer men jeg elsker det.
På dennne blog vil jeg gi jer opskrifter fra dygtige kokke blandt andet fra: Brødrene Price og Camilla Plum
men selvfølgelig er det kun fantasien der sætter grænser :-)

jeg tænkte jeg ville komme med en lille nem opskrift til jer som start
det er en granite på rødvin og lauerbær her kommer den:  


Ingredienser 






½ liter rødvin
½ liter vand
130 gram sukker
5-6 laurbærblade 






Granité på rødvin og laurbær

På fine restauranter kan man ofte komme ud for, at de midt i måltidet kommer rendende med en lille sorbet eller anden is til at rense ganen med.

Hvis man er ude i det fulde gourmet-udtræk med mange retter og vine, så kan det faktisk være meget skønt at blive opfrisket midt i det hele. Det er en gammel tradition i det forfinede, franske køkken. Der er altså ikke tale om en dessert – men om en lille mellemret.


Gratiné: rødvin og vand koges op med sukker og laurbær til sukkeret er opløst. Tag gryden fra blusset og lad det køle af med laurbærbladene i.

Når væsken har fået stuetemperatur, bør den smage dejligt af rødvin og laurbær.

Hæld en i en lav form med et ret stort overflademål, f.eks. et ildfast fad. Frys den til den er en fast, gennemfrosset blok. Skrab nu overfladen med en gaffel, så isen brydes til flager som sne. Kom granitéen i glas og server straks.

 

håber i kan lide den 
HUSK: man kan altid bruge andre væsker men sørg for at urten 
passer til væsken.


de bedste hilsner 
Clara
ps. den her opskrift er fra adam og james prices hjemmeside


Ingen kommentarer:

Send en kommentar