becuse you love food

lørdag den 27. august 2011

hindbærsnitter

Hej alle.
idag var jeg på en cafe og fik de lækreste hindbærsnitter desværre kunne jeg ikke få opskriften men jeg har fundet en der er lige så god se her:



Smørdej:
  • ½  stk. Vaniljestang, Polynesisk
  • 70 g. flormelis
  • 150 g. stuetempereret smør
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½  dl. vand

Fyld:
250 g. god kvalitet hindbærmarmelade
Glasur:
ca. 200 g. flormelis
  en anelse vand

Drys:
Pastelfarvede små sukkerkugler

Smørdej:
Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.

Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.
 



 
håber i vil nyde dem :-D


Claras
Ps. denne her opskrift er fra mette blomsterberg hjemmesiden (det søde liv)

Hindbærsnitter















Ingen kommentarer:

Send en kommentar